Canna Cocos

Merken Canna
Model: cocos
Beschikbaarheid: Op voorraad
€7,40.

Aantal

Het minimum te bestellen aantal is 60

Cocos wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt in de professionele kweekwereld. Cocos is hierbij de vervanger van aarde en is in vele soorten te koop.

Het kweken op cocos heeft enige voordelen ten opzichte van kweken op aarde. Kokos is licht van structuur en heeft een laag soortelijk gewicht. Dit betekent dus veel minder sjouwwerk. Door de luchtige samenstelling geeft kokos de wortels van de jonge plantjes een betere toegang tot zuurstof in de pot, simpel omdat de cocos door zijn luchtigheid ook meer zuurstof kan bevatten. De cocos kan moeilijker te nat worden omdat het overtollige vocht makkelijk de plant via de bodem van de pot verlaat. Zou je dit met aarde teveel doen dan zou er te weinig zuurstof in de bodem overblijven en de wortelgroei doen stagneren. Nog een voordeel van het kweken op cocos is dat cocos de PH waarde buffert door de aanwezigheid van mineralen in de vezel.

De plant groeit het beste op cocos met een ph van om en nabij de 6. De voordelen van het medium kokos zijn dus de moeite waard te overwegen het een keer te proberen, of te combineren met grond. Het kokos kan meerdere oogsten mee maar dan moet je de ph en ec wel goed in de gaten blijven houden. Een eerste oogst zal de ph door de buffercapaciteit redelijk constant blijven. Na deze kweek de cocos goed doorspoelen en vervolgens de ph waarde van het voedingswater op een constante van 6 houden en de ec volgens voorschrift van de fabrikant.
De kweek methode komt overeen met de methode die is beschreven over kweken op grond met een paar verschillen.

♦ meteen voeding volgens schema fabrikant aan het gietwater toevoegen. Cocos buffert wel maar heeft geen voedingswaarde.
♦ Bij het zetten van de stekken meteen een halve liter water met voeding en wortelstimulator geven om de cocos niet het vocht rondom de stek weg te laten nemen.
♦ Je mag meer water geven (na de eerste week) zodat er een percentage onder uit de potten loopt dit wordt ook wel een drain genoemd. (hierdoor kun je ook makkelijker spoelen)
♦ Je planten zullen gemiddeld iets sneller oogstklaar zijn, door het iets droger kweken.

kan alleen per pallet besteld worden en wordt gratis verzonden

Tags: canna, cocos