Plug-N-Grow schakelkast

  • Model: 8x600watt
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €295,46.


De Plug-N-Grow schakelkast regelt de verlichting en bewaakt de temperatuur op een unieke, geluidloze en uitermate gebruiksvriendelijke wijze.

U kunt in het menu 6 dingen instellen:

  • De klok: Hier stelt u de huidige tijd in. (De klok loopt overigens gewoon door tijdens een
  • stroomuitval)
  • Licht aan: Hier stelt u de tijd in dat u wilt dat het licht aangaat. (De tijd dat het licht uit moet wordt automatisch berekend.)
  • De groei of bloeifase: Hiermee schakelt u tussen de groei (18 uur) of bloeifase (12 uur).
  • De maximum temperatuur: Hier stelt u een maximum temperatuur in. Wordt het toch warmer, dan wordt automatisch de helft van de verlichting uitgeschakeld (voor een optimale belichting zal de computer de helft die brand elk uur wisselen met de helft die niet brand.)
  • De minimum temperatuur: Hier stelt u een minimum temperatuur in. Wordt het toch kouder, dan schakelt de kacheluitgang aan.
  • Licht: via Timer / Aan / Uit: Staat standaard op ‘via timer’, maar wellicht is het soms nodig om met de hand het licht aan of uit te zetten.

Meer gemak – Beter klimaat – Hogere opbrengst

Tot en met 4 x 600W kunnen beide stekkers van de schakelkast worden aangesloten op dezelfde groep. Bij 5 tot 8 x 600W moeten de stekkers elk op een aparte groep worden aangesloten.

De 4 linkse stopcontacten in de kast zitten op ‘groep 1’ aangesloten, de 4 rechtse en de kacheluitgang op ‘groep 2’.

Verdeel (ook als u slechts 2 lampen aansluit) de stekkers van de lampen over deze groepen. Dit in verband met het in delen opstarten en bij teveel warmte wisselen van de verlichting.

Kontroleer voor aansluiten van een lamp of de automatische zekeringen uit staan!

 

Deze infomatie is niet noodzakelijk om de schakelkast te gebruiken, maar wellicht handig om te weten:

Te warm, het wisselen van het licht: De temperatuur (en luchtvochtigheid) wordt elke 5 seconden gemeten. Zodra langer dan 5 minuten de temperatuur hoger is dan de ingestelde waarde wordt de verlichting gehalveerd. Deze halvering van het licht duurt minimaal 30 minuten. (Dit om te voorkomen dat de lampen te vaak in en uitschakelen). Blijft het langere tijd te warm dan zal om het uur de verlichting die brand wisselen met de verlichting die niet brandde. Deze tijdsduur wordt onthouden, dus elke lamp brand even lang als zijn tegenhanger, dit om het licht qua branduren (en belichting van wat eronder staat) zo gelijkmatig mogelijk te kunnen verdelen.

Te koud, kachel aanzetten: De temperatuur (en luchtvochtigheid) wordt elke 5 seconden gemeten. Zodra langer dan 3 minuten de temperatuur lager is dan de ingestelde waarde wordt de kachel aangezet. Zodra de temp weer op of boven de ingestelde waarde komt schakelt deze weer uit. (Oftewel, als u 15 graden instelt, gaat de kachel aan als het langer dan 3 minuten onder de 15 graden is, en schakelt weer uit als het 15 graden of hoger is geworden.)

Achtergrondverlichting van het display: Die kan, tenzij u in het menu zit, worden aangezet met de ‘plus’ toets, en uitgezet met de ‘min’ toets. Zodra u langer dan 2 minuten geen toets heeft aangeraakt gaat de achtergrondverlichting automatisch uit.

Het menu: Zodra u langer dan 1,5 minuut geen toets heeft aangeraakt wordt het menu automatisch verlaten.

Lampenafkoelen: Standaard is er een vertraging ingesteld van 60 seconden. Deze tijd is nodig om een lamp te laten afkoelen voor hem weer aan te zetten nadat hij uit is gezet. (Anders probeert de VSA langere tijd de lamp te starten, terwijl dat niet lukt. Dat is slecht voor de VSA en slecht voor de lamp.) Nadat een lamp dus net is uitgegaan door bv de timer, en u wijzigt de timertijd, of bv een stroomuitval, zal de schakelkast wachten tot de lamp 60 seconden uit is geweest alvorens de lamp weer aan te zetten. (Dat heeft ook als voordeel dat er geen grote piekstroom optreedt als er ‘in de straat’ een nieuwe hoofdzekering wordt geplaatst)

De klok: Er zit intern een klok ingebouwd met een oplaadbare lithium knoopcel (LIR-2032). De klok loopt dus ook door bij stroomuitval. LET OP: Deze knoopcel dus niet vervangen voor een LR-2032, deze is namelijk niet oplaadbaar.

Instellingen: Alle instellingen die in het menu kunnen worden gewijzigd worden in een EEprom opgeslagen. Tijdens een stroomuitval blijft dus alles bewaard en de tijd loopt ook gewoon door.

Status: Moment aub...: Dat geeft aan dat de schakelkast even bezig is met een en ander, zoals bv. de korte pauze tussen het aanzetten van de verlichting en dus heel even niet op de toetsen kan reageren.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Tags: schakelkast