Canna seedsmix

Model: Canna Seedmix
Beschikbaarheid: Op voorraad
€6,24.

Canna seedsmix

Het behalen van een goed eindresultaat begint bij een juiste start; Het ontkiemen van de zaadjes. CANNA heeft een aardemix ontwikkeld, voor het ontkiemen van zaden en het laten wortelen van stekjes. Deze CANNA Terra Seedmix heeft een stabiele homogene structuur, die ervoor zorgt dat het meer water kan vasthouden. Hierdoor krijgt het zaadje optimale kansen om volledig te ontkiemen.

Door de aarde in de CANNA Terra Seedmix is een speciaal mengsel van extra zuiver kokos gemengd. Dit zorgt ervoor, dat de ontkiemde zaadjes snel kunnen ontwikkelen en makkelijker kunnen wortelen (dit geldt ook voor stekjes).

Terra Seedmix Gebruiksaanwijzing

Zaaien in CANNA Terra Seedmix
Plaats de zaden ongeveer 2-3 mm (max. 5 mm) onder de oppervlakte in een bakje met een maximale diameter van 5 cm, voorzien van CANNA Terra Seedmix. Besproei het groeimedium geregeld met kraanwater. Een kiemplant gebruikt altijd eerst het in het zaadje aanwezige reservevoedsel. Houdt de zaden warm (20-25°C) en vochtig (relatieve luchtvochtigheid van minimaal 75%), bijvoorbeeld in een kweekkas. Verwijder het deksel van de kweekkas, zodra de zaailingen boven het medium uitkomen.

 
Zaailingen
 
Jonge planten zijn zeer teer. Plaats ze daarom niet in direct zonlicht of vlak onder een krachtige kweeklamp. Voorkom het risico op verbranding. Geef de jonge planten voedingswater met een lage EC-waarde (afhankelijk van het kraanwater, EC-waarde van 0.9 -1.2). Voeg CANNA Rhizotonic toe voor versterking van het wortelstelsel. De zaailingen zijn klaar om te worden overgeplant, zodra ze twee tot drie bladeren hebben ontwikkeld.


Buitenteelt
 
Hoewel het mogelijk is, zaden direct buiten in de grond te laten ontkiemen, is het kiempercentage aanmerkelijk hoger als dit binnen gebeurt. De grondtemperatuur is meestal niet ideaal voor het ontkiemen van zaden. Kiest u toch voor de buitenlucht, verplaats opgekomen zaailingen dan regelmatig naar plekken waar ze goed kunnen wennen aan de omstandigheden; bijvoorbeeld op het balkon.


Stekjes en verder
 
Nadat de planten goed zijn doorgeworteld in de CANNA Terra Seedmix, kunnen ze worden overgeplant in het uiteindelijke groeimedium, zoals: CANNA Terra Professional of CANNA Terra Professional Plus.
 
Het plastic verpakkingsmateriaal is 100% recyclebaar.
Bewaren op een donkere koele plaats boven 4ºC (40º F) Inhoud 25 L.

 

 

Tags: seedsmix
Gerelateerde producten