vleesetende plantzaden
vleesetende plantzaden

Er bestaan verschillende manieren om vleesetende planten te kweken.

  •  Zaaien: Door de bloemen van twee vleesetende planten van dezelfde soort tegen elkaar te vegen, worden ze beiden bevrucht. Na een tijdje zal er dus zaad ontstaan. Dit kan men uitstrooien op een voedselarm grondmengsel. Hierna moet men de grond voldoende vochtig houden met gedestilleerd water of gedemineraliseerd water. Regenwater volstaat ook maar absoluut geen kraanwater omdat er te veel kalk in zit..
     
  •  Bladstekken: Men snijdt hierbij een blad af, zo dicht mogelijk bij zijn basis. Hierna legt men het blad op de grond en strooi er wat van de grond over. Na een tijdje zullen er knoppen worden gevormd.
     
  •  Wortelstekken: Doordat de plant de helft van zijn wortels kan missen, kunnen we de plant ook kweken door een stuk van de wortel af te snijden en ergens anders te planten. Met een stuk van ongeveer 5 cm  moet  dit lukken. 

In het begin kan men het best een plastic zak om de pot aanbrengen zodat de lucht vochtig genoeg is. Zet het niet in felle zon maar wel op een plaats met voldoende licht.
 
Vleesetende planten worden gekweekt om te kunnen verkopen als kamerplant of gewoon voor hobbyisten. De plant is zeer geschikt als kamerplant omdat ze vaak mooie vormen en kleuren heeft, ze groeit bovendien goed bij kamertemperatuur.

Sorteren op:
Weergegeven:
Drosera Dielsiana 10 Zaden..
€4,16.
Pitchers mix vleesetende planten 10 Zaden Mooie mix Pitcher vleesetende planten bestaande uit vier..
€4,16.
Venus vleesetende plante mix 10 Zaden Mooie mix bestaande uit 6 soorten venus zaden..
€4,65.
Vleesetende planten mix 20 Zaden Mooie tropische mix vlees etende planten voor binnenshuis. Makk..
€4,16.
Zaai pakket vleesetenden planten 60 Zaden Compleet pakket met de volgende inhoud:   P..
€17,82.
Weergeven 1 t/m 5 van in totaal 5